Prázdne

Spolu: 0,00 €

Bylinné sirupy a ich použitie

Liečivé bylinné sirupy

Jedinečné bylinné sirupy sú s veľkou láskou ručne vyrobené z čerstvých bylín, vylúhovaných vo vode revitalizovanej technológiou AQUA SANTURA.Každý sirup pomáha na iný zdravotný problém.

V ponuke sú s cukromkaramelom (nespôsobuje prekyslenie organizmu ako biely cukor), alebo s  trstinovým cukrom (má vysoký obsah melasy a tým i minerálov).

Antigrip sirup s cukrom/karamelom/trstinovým cukrom

Vyrába sa z plodov rakytníka a koreňa echinacei. Je vhodný na posilnenie imunity pri chrípke a nachladnutí. Rakytník obsahuje prirodzené množstvo vitamínu A a C, ďalej B, D, E, F, K a P, posilňuje pľúca, tráviace orgány, hojí sliznicerozpúšťa hlieny a pomáha pri vyčerpaní.

Echinacea zvyšuje celkovú imunitu, posilňuje lymfatický systém. Ako  antibiotikum, je účinná proti baktériám, ale aj proti niektorým vírusom napr. herpetickým (oparovým). Vyrába sa aj s karamelom alebo trstinovým cukrom.

Antigrip sirup pre deti s cukrom/trstinovým cukrom

je vyrobený tiež z plodov rakytníka a koreňa echinacei, ale s menším podielom rakytníka. Množstvo vitamínu C, ktorý rakytník obsahuje, môže mať preháňajúce účinky zvlášť u detí. Skúsenosti s Antigrip sirupom to dokázali a preto vznikol tento detský sirup. Vyrába sa aj s  trstinovým cukrom.

Alchemilkový sirup

Alchemilka ovplyvňuje a harmonizuje gynekologické orgány. Pôsobí i na psychiku. Je vhodná pre ženy v období klimaktériaTlmí nadmerné menštruačné, ale aj iné krvácanie ako napríklad z nosa. Spevňuje podbrušie, priaznivo pôsobí pri sklonoch k potratom a znižovaniu maternice. Pôsobí močopudne, prehlbuje spánok, pomáha pri kŕčových bolestiach v tráviacom ústrojenstve.

Bazový sirup z kvetov

Kvet bazy pôsobí na priedušky, celý dýchací a močový systém, i na termoreguláciu tela, tým aj metabolizmus organizmu. Obsahuje rutín, ktorý působí na cievne steny. Pomáha pri nachladnutí. Má potopudné a močopudné účinky. Podporuje vykašliavanie, posilňuje lymfatický systém.

Bazový sirup z plodov s karamelom/trstinovým cukrom

Plod bazy je vhodný pri problémoch s anémiou, ovplyvňuje tvorbu krvi. Čistí krv. Pôsobí protizápalovo a analgeticky. Používa sa pri bolestiach kĺbovchrbticetrojklaného čí ischiatického nervu. Vyrába sa s karamelom alebo trstinovým cukrom.

Divozelový sirup s cukrom/trstinovým cukrom

Divozel je vhodný sa pri zápalových ochoreniach priedušiek aj astme. Podporuje vykašliavanie, tlmí kŕče priedušiek. Posilňuje činnosť sleziny. Svojím obsahom slezu chráni a hojí všetky sliznice pri zápalových ochoreniach žalúdkačriev. Vyrába sa aj s karamelom alebo trstinovým cukrom.

Echinaceový sirup s cukrom/karamelom

Echinacea zvyšuje imunitu, posilňuje organizmus. Pôsobí na lymfaticky systém, cievykrvný obeh, horné dýchacie cesty. Pôsobí protizápalovoantibioticky proti baktériám a. vírusom napr. herpetickým (oparovým). Zlepšeje stav hemoroidovkŕčových žíl  aj bércových vredov. Vyrába sa aj s karamelom.

Kapucínkový sirup s cukrom/karamelom/trstinovým cukrom

Kapucínka pôsobí na močové infekcie všetkého druhu i pľúcne infekcie. Má výrazné antibiotické účinky. Pôsobí na streptokokystafylokokysalmomely a ďalšie baktérie. Vyrába sa aj s karamelom alebo trstinovým cukrom.

Lipkavcový sirup

Lipkavec pravý pôsobí na obličkymočovýlymfatický í nervový systém. Posilňuje nedostatočnú činnosť obličiek. Zlepšuje krvný obeh a prekrvenie. Pomáha pri problémoch s nervami. Priaznivo pôsobí i na činnosť pečene a sleziny.

Lipový sirup

Lipa prehrieva organizmus, upokojuje. Priaznivo pôsobí na tráviace ústrojenstvo, močové a dýchacie cesty. Ovplyvňuje krvný obraz. Má výrazne potopudné a močopudné účinky. Vhodná pri prechladnutí. Pôsobí žlčopudne a spazmolyticky. Pomáha pri kŕčových bolestiach v tráviacom ústrojenstve a močových cestách.

Ľubovníkový sirup

Ľubovník odporuje látkovú výmenu. Priaznivo pôsobí na pečeňpodžalúdkovú žľazužalúdokdvanástnikobličky. Posilňuje nervovú sústavu. Svojím upokojujúcim účinkom pomáha pri žalúdočných neurózach a závratoch. Má silne protizápalové účinky, zvlášť v tráviacom trakte. Tlmí vnútorné krvácanie, zlepšuje kvalitu cievnych stien. Je výborný pri úzkostipsychickom napätínepokoji, neurastenii, nespavosti, ľahších depresiách.

Materinodúškový sirup s cukrom/trstinovým cukrom

Dúška materina pôsobí na dýchacie i močové cesty, tráviace ústrojenstvo. Pri zápale priedušiek  dezinfikuje dýchacie ciest, prináša úľavu od kašľa. Dezinfikuje močové cesty i tráviace ústrojenstvo. Zmierňuje kvasný proces v črevách. Vyrába sa aj s  trstinovým cukrom.

Mätový sirup s karamelom

Mäta pôsobí na pečeňžlčník a podžalúdkovú žľazu (pankreas). Zlepšuje funkcie tráviaceho ústrojenstva. Pomáha pri nadúvaníplynatosti. Posilňuje nervovú sústavu. Obsahuje mentol, ktorý vyvoláva pocit chladu. Vyrába sa s karamelom.

Medovkový sirup

Medovka pôsobí na nervovú sústavu. Je vhodná pri nervovom vyčerpanínespavostiúzkosti a miernych depresiách. Pri stresoch harmonizuje tráviaci proces. Pomáha pri žalúdočnej a črevnej neuróze, plynatosti, kŕčovitých bolestiach v brušnej oblasti (menštruačné problémy). Priaznivo ovplyvňuje činnosť srdcaarytmiu a búšenie srdca.

Pamajoránový sirup

Pamajorán  pôsobí na dýchacie cesty. Používa sa pri zahlienení a suchomdráždivo kašli. Podporuje trávenie, harmonizuje tvorbu žalúdočných štiav a enzýmov podžalúdkovej žľazy. Pri dlhšom používaní upokojuje myseľzlepšuje náladu. Celkovo posilňuje.

Prasličkový sirup s cukrom/karamelom

Praslička pôsobí na pružnosť a priepustnosť cievnych stien. Obsahuje prirodzené množstvo kremíka a draslíka. Má protireumatické a hojivé účinky na sliznice. Je vhodná pri liečbe zápalových ochorení močových ciest, močových kameňov. Dodáva telu minerálne látky. Vyrába sa aj s karamelom.

Púpavový sirup s cukrom/karamelom

Púpava sa používa pri nachladnutí a kašli. Pôsobí na dýchacie cesty, látkovú výmenu, povzbudzuje a posilňuje organizmus. Je vhodná pre toho, kto sa nevie radovať, komu vo svojom živote chýba radosť, alebo svoju radosť sa snaží spojiť s nejakým pôžitkom, hlavne sladkosťou. Vyrába sa aj s karamelom.

Rebríčkový sirup

Rebríček (Myší chvost) tlmí rôzne krvácania (menštruačné, z nosa, do žalúdkahemoroidov) Je vhodný na úpravu menštruačného cyklu a zníženie bolestí pri menštruácii. Podporuje trávenie, pomáha pri nadúvaní, kŕčových stavoch v tráviacom trakte. Má dezinfekčné a močopudné účinky. Vhodný pri liečbe hemoroidovkŕčových žíl a ciev.

Sedmokráskový sirup

Sedmokráska pôsobí jemne, je určená hlavne deťom. Ovplyvňuje dýchací i močový systém. Čistí krv, upokojuje. Je vhodná pre tých, ktorí nevedia nájsť vnútorný mier, pocit bezpečia, ktorým chýba teplo domova, lebo domov je miesto kde sa cítime bezpečne.

Sirup z arónie čiernoplodej s cukrom/trstinovým cukrom

Arónia obsahuje veľké množstvo vitamínovC a P, ďalej BE, PP, provitamín A a jód. Harmonizuje činnosť štítnej žľazy. Vitamín P posilňuje pružnosť a priepustnosť cievnych stien. Je vhodná na detoxikáciu pečene a obličiek. Vyrába sa aj s trstinovým cukrom.

Sirup z červenej repy s karamelom

Červená repa obsahuje stopové prvky ako draslíkhorčíkvápnikželezoselén. Používa sa pri krvných i nádorových ochoreniach. Pôsobí očistne na pečeň. Podporuje látkovú výmenu. Zlepšuje mozgovú činnosti. Vyrába sa s karamelom.

Sirup z ďateliny lúčnej

Ďatelina lúčna priaznivo pôsobí na dýchacínervový aj lymfatický systém a látkovú výmenu. Používa sa pri bronchitídereumatizmeopuchoch lymfatických žliaz. Pôsobí sedatívne a proti kŕčovo. Upravuje funkcie organizmu i jednotlivých orgánov.

Sirup z ríbezle čiernej

Ríbezľa čierna obsahuje vitamín C, a P, minerálne látky ako draslík, vápnik horčík a železo. Je výborná pri únave, posilňuje organizmus hlavne po ťažkých chorobách. Pôsobí upokojujúcoproti stresovo.

Skorocelový sirup s cukrom/karamelom

Skorocel posilňuje oslabené pľúcažalúdok, celý tráviaci trakt a čistí krv. Má protizápalové a odhlieňujúce účinky. Používa sa pri kašli a prechladnutí. Vyrába sa aj s karamelom.

Slezový sirup s cukrom/karamelom/trstinovým cukrom

Slez maurský chráni sliznice tráviaceho ústrojenstva a dýchacích ciest. Je vhodný pri vredových ochoreniach žalúdka, dvanástnika, čriev. Chráni sliznice dýchacích ciest, pôsobí proti suchému dráždivému kašľu. Vyrába sa aj s karamelom alebo trstinovým cukrom.

Šalviový sirup

Šalvia pôsobí silne antibioticky pri ochoreniach horných dýchacích ciest, bolestiach v hrdle a angínach. Pôsobí protizápalovo na močové cesty, tráviace ústrojenstvo aj gynekologické orgány. Harmonizuje nervovú sústavu. V období prechodu, v malých dávkach znižuje potenie, zmierňuje návaly z tepla a búšenie srdca.

Tymiánový sirup s cukrom/karamelom

Tymián pôsobí antibiotickyprotizápalovo na dýchacie cesty a tráviace ústrojenstvo. Zlepšuje trávenie, zvyšuje obranyschopnosť organizmu. Tlmí kŕčové bolesti v žalúdku a črevách. Upokojuje kašeľ, podporuje vykašliavanie pri bronchitíde. Vyrába sa aj s karamelom.

Yzopový sirup s cukrom/trstinovým cukrom

Yzop pôsobí dezinfekčne až antibioticky v dýchacích i močových cestách a tráviacom ústrojenstve. Uvoľňuje hlieny, podporuje ich vykašliavanie. Vhodný pri chrípkových stavoch, zápaloch lymfatických žliaz. Celkovo posilňuje organizmus. Vyrába sa aj s trstinovým cukrom.

Žihľavový sirup s karamelom/trstinovým cukrom

Žihľava (pŕhľava) podporuje tvorbu krvi, pôsobí na tráviace a močové ústrojenstvo, celú látkovú výmenu, proti chrípkovým vírusom, močopudne. Zlepšuje tvorbu enzýmov podžalúdkovej žľazyprekrvuje vnútorné orgány. Posilňuje organizmus. Vyrába sa s karamelom alebo trstinovým cukrom.

Eva Náprstková © EN4You