Mätový sirup s karamelom
Mätový sirup s karamelom
Mäta pieporná priaznivo pôsobí na tráviace ústrojenstvo, konkrétne na pečeň, žlčník a podžalúdkovú žľazu (pankreas). Pomáha pri nadúvaní. Pôsobí na centrálnu nervovú sústavu.
Mätu je možné využiť i v horúcich dňoch na ochladenie organizmu. Obsahuje mentol, ktorý vyvoláva pocit chladu.
Používa sa tam, kde je potrebné zlepšiť funkciu tráviaceho ústrojenstva. Podporuje funkciu pečene, priaznivo ovplyvňuje tiež podžalúdkovú žľazu. Posilňuje nervovú sústavu.
Zloženie: karamel, voda, výluh z mäty piepornej (Mentha piperita, Máta peprná), citrón, sorban draselný
Dávkovanie: 2 – 3 krát denne jednu kávovú lyžičku, možno i do vody alebo čaju
Balenie: 250 ml, hnedé sklo
Výrobca: Bylinné sirupy a pečené ovocné čaje, Radmila Červinková, ČR